Heltid, midsommar och ogrästerapi

Nu har jag gått upp på heltid i min anställning igen, efter 3 månaders deltid. En helt fantastisk vår där jag har haft möjligheten att fokusera på C&C i först 1 dag/v. och sedan 2 dagar/v. Jag är så sjukt glad och tacksam att min chef är av åsikten att om jag får göra något som gör mig glad så gör jag bättre ifrån mig på jobbet. Drömchef va?”Att hjärndött sitta och dra ogräs är ganska härligt.”Heltid

Samma dag som jag gick upp på heltid igen så kände jag hur genomtrött jag var på kvällen när jag behövde göra lite företagsgrejer. Och efter en vecka, som ändå var kortvecka, var jag helt slut. Det är en lyx att kunna arbeta endast 8 timmar – och på dagtid – kan jag lova. Att inte behöva jobba en heldag på jobbet och sedan dra igång nästa pass efter barnen har somnat. Det går liksom inte att uträtta några stordåd på det viset.

hammock heltid

Men nu ska jag ge järnet på mitt jobb. Jag stormtrivs där också så det ska bli roligt att fokusera heltid på det ett tag. Och det är bara tre veckor kvar till semester, sen har jag möjlighet och ork att jobba lite i C&C, när jag är ledig från jobbet. Sen i höst kommer jag att ha en deltidsperiod igen. Så det här blir ju bra det.

Midsommar

Kortveckan kom som sagt väldigt lägligt och att få fira midsommar i detta härliga väder känns ju helt overkligt. Vi åkte till min storasysters stuga och satt utomhus från morgon till kväll. Perfekt corona-midsommar alltså. Det var riktigt härligt, jag har inte träffat henne på tre månader, och då jobbar vi ändå i samma enhet. Vi har mest hållit oss hemma i Nälden och jag har ju jobbat hemifrån både i anställningen och C&C. Robert, min man, var helt lyrisk att han skulle få åka utanför kommungränsen, hihi.

 millatjärn greningen

Vi åt silltårta och västerbottenpaj, langos, hamburgare och grillat. Chillade i solen bredvid kossorna som betade i hagen och åkte till en tjärn och badade. På lördagskvällen åkte vi hem och söndagen spenderades med hemma- och trädgårdspyssel.

Ogrästerapi

Vi har bott i vårt hus i snart sex år och vi har gjort halvhjärtade försök att odla i växthuset som följde med och hålla snyggt i rabatterna, men intresset är ganska svalt. Det finns ju så himla mycket annat som ska göras när en är villaägare.

ogräs

Växthuset står orört i år men jag har faktiskt preppat för ett litet jordgubbsland bredvid. Det finns tre land, ett växthus och en grupp med fem svartvinbärsbuskar. I ett av landen har vi ställt barnens studsmatta, hehe. Eftersom resten av tomten lutar så fick det bli så och för att tre trädgårdsland är obviously för många för oss.

Det andra landet har jag alltså förberett för jordgubbar på halva och andra halvan ska få en kompost. Det tredje har det börjat växa ängsblommor i, haha, men det var så fint så det får vara kvar, så där har jag dragit ogräs hela dagen.

ogräs

Och jag kan faktiskt säga att hjärndött sitta och dra ogräs är ganska härligt. Inte tänka på nåt särskilt och samtidigt se resultat. Det blir fint och jag blir nöjd, hjärnan får vila och kroppen får jobba. Precis tvärtemot hur det är för mig i vanliga fall. Så skönt!

Personligt

Sandra Bagge


Det här blogginlägget blev ett så kallat dagboksinlägg, inga materialtips eller tutorials från C&C-Sandra, men en inblick i personen, mamman, frun, systern och människan Sandras liv. Det fina vädret har gjort att jag har velat vara ute och njuta och umgås med familjen, vilket i sin tur att fått mig att inse att jag måste vara ledig mer.

Jag tänker på företagande varenda vaken minut, jag kan sitta hela helger och googla html-koder och tips på passiv inkomst. Och det är ju för att det är det roligaste jag vet! Men jag måste nog tvinga mig själv att pausa också.

Jag tog en långpromenad idag med mobilen hemma, dvs ingen podd om företagande i öronen utan hjärnan fick vila. Ska bli bättre på det. Speciellt efter en riktig bra vår som jag är väldigt nöjd med.


Relaterat innehåll: Läs instagraminlägget om min vår här.

Sandra

1 reaktion på “Heltid, midsommar och ogrästerapi

  1. […] på Instagram att jag vill dela med mig av dem. Jag fick alltså ett nästan-ryggskott strax innan midsommar och kunde med hjälp av dessa tips mota tillbaka det värsta. Mitt ryggskott sitter i ländryggen […]

Lämna gärna en hälsning! Jag besvarar alla kommentarer ♡