Ritfilm – Friluftsfamiljen

Tjohej! Nu har jag startat en YouTube-kanal för mina ritfilmer, så nu kan även den som inte har Instagram eller Facebook titta på när jag ritar.

I den här ritfilmen har jag skrivit in lite tips och tricks hur jag gör när jag ritar. Jag har tipsat om lite olika pennor för olika ändamål, t.ex. vit Posca för ögonblänk och Posca i guld och silver för små detaljer på jackorna och förstås pojkens guldmedalj. Slutligen använder jag en färgad fineliner i turkos nyans för att komma in mellan bebisens fingrar där Promarkerstiftet är för tjockt.

Posca är ett märke på en sorts penna. Titta på ritfilmen så syns det hur den ser ut. Samma med Promarker. En fineliner är helt enkelt en penna med tunt stift för ”fina linjer”. Jag använder svart fineliner för konturerna och som sagt ibland en färgad fineliner där tuschpennans stift inte kommer åt.

Mitt första YouTube-inlägg; Ett A4-porträtt på den aktiva friluftsfamiljen Rovina i orienteringsskogen.Jag ser att bilden skakar endel, det är mitt bord som är lite ostadigt. Dessvärre tänker jag inte på det när jag ritar men när hastigheten speedas upp så ser jag det. Ska åtgärda det. Finns det något annat jag ska tänka på när jag filmar? Är ganska newbie och tittar inte själv på så himla mycket ritfilmer på YouTube. Så kom gärna med feedback, stort som smått. Eller varför inte annat jag ska filma än just när jag gör ett porträtt! Vad vill du se? I aim to please och är tacksam för all input jag kan få gällande mitt innehåll. Vill att innehållet i alla mina kanaler ska vara värdefullt för dig.

Och du, prenumerera gärna på min kanal på YouTube om du vill! Klicka här.

Såhär beställer du ett handritat porträtt

Är du sugen på att ge bort en handritad tavla eller familjeporträtt i present till någon? Då hjälper jag dig gärna!

Du skickar bilder på personerna och detaljerna som ska vara med i porträttet och så ritar jag ihop ”pusselbitarna”. Det behöver alltså inte vara alla personer på samma bild. Exempel på det ser du nedan, där jag har ritat ihop tre olika bilder på kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Estelle och Oscar till ett och samma porträtt. Du får önska design precis hur du vill, men jag kommer gärna med förslag om du behöver det. Det trevligaste är att det blir personligt för mottagaren och något hen känner igen sig i.

handritat porträtt på kronprinsessfamiljen
Tre olika referensbilder blev till en illustration av Kronprinsessfamiljen.

Inspiration till design för ditt porträtt finns både i portfolion och i webshopen men även på Instagram och Facebook. Kanske skog och fjäll för friluftsfamiljen, stränder och flygplan för den som gillar att resa, husdjur och favoritplatser, ortsskyltar, fordon, citat, datum, namn, eller alla intressen i en salig blandning på ett lekfullt sätt.

Några designer jag själv gillar är:

60-årspresent, födelsedagspresent
Cirkeldesignen, med personliga detaljer runtom huvudpersonen.
bröllopspresent
Såpbubbledesignen, med personliga detaljer inuti bubblor.
bröllopstavla
Pussdesignen, för bröllopsporträtt eller andra kärleksfulla tillfällen, med eller utan personliga detaljer runtom.
familjeporträtt
Eller ingen speciell detaljdesign utan mer som denna härliga outdoor-familj som ville bli avbildade i skogen.

Prisbilden är uppbyggd på tidsåtgång. Det tar allt mellan 4 och 10 timmar för mig att skissa, bolla idéer med dig, korrigera önskemål, och färglägga porträttet. Därför ser prislistan ut på detta vis:prislista

Som komplement till porträtt erbjuder jag även den enklare och billigare varianten – Famlinjen. Oavsett vad du väljer så ser jag fram emot att höra från dig!Julklapp, födelsedagspresent, till farsdag, morsdag, alla hjärtans dag, student eller jubileum. Ett porträtt passar till alla tillfällen.

Presentation vol. 2

Tänkte det kunde vara kul med en ny presentation! Den gamla skrev jag i januari 2017, när jag precis fått f-skatt och släppt hemsidan. Barnen var 1,5 och 3 år och det var alltså 2,5 år sedan från när jag skriver detta nu i augusti 2019. Den gamla presentationen i sin helhet finns här.

Kör en då och nu-variant denna gång.

Jag heter Sandra och det är jag som tecknar under aliaset Clover & Cloud (C&C). Här kommer en kort presentation av mig.

Ålder då: 34 år.
Ålder nu: 36,5 år.

Jobb då: Interngranskare på en statlig myndighet.
Jobb nu: Interngranskare på en statlig myndighet.

Familj då: Fästman och två barn födda 2013 och 2015 (1,5 och 3 år).
Familj nu: Gifter mig med ovan nämnda Robert nästa månad. Ture fyllde precis 4 år och Mille är snart 6.

Bodde då: Villa 3 mil väster om Östersund.
Bor nu: Samma älskade villa i fantastiska Nälden.

Gjorde helst då: Tecknar, pysslar, tränar/motionerar, fjällvandrar, spanar inredningsinspo, löser korsord, kollar serier, träffar vänner, går på dejt med min framtida make.
Gör helst nu: Jobbar med C&C dvs både tecknande och allt administrativt som att ha kontakt med mina fina kunder, bokföra, hålla hemsida/webshop och sociala medier uppdaterat, hänga med i allt som händer, utveckla nya produkter och mig själv, marknadsföra och synas, leta återförsäljare och förbereda och delta i marknader och andra events. Älskar allt som har med C&C att göra! Men när jag lagt C&C åt sidan en stund gillar jag att mysa med min familj, pyssla, träna/motionera, fjällvandra, spana inredningsinspo, kolla serier (en i taget, just nu har min hjärna enbart plats för ’Handmaids tale’), träffa vänner och gå på dejt med min väldigt-snart-make. Ja, och det blir ju en hel del bröllopsplanering just nu.

Gjorde just nu då: Bygger lego, konstruerar Mästerkatten-svärd av ihoprullade tidningar, tittar ”tålmodigt” på när barnen kan själv, tjuvsover i soffan till 05:30-barnteve, medlar, kompromissar, djupandas, skrattar, busar, kramas, imponeras, förundras och kollar på bilder och filmer på huvudpersonerna när de sover.
Gör just nu, nu: Livet har förändrats massor på dessa 2,5 år så nu kan jag göra nästan allt jag vill och barnen tillåter det. De ger oss sovmorgon, de har blivit kloka och samarbetsvilliga, kräver inte ständig passning och leker själva. Pepp till alla småbarnsföräldrar som inte nått dit ännu – det kommer! Det är dessutom riktigt roligt att hänga med dem nu när vi kan göra sånt som även vuxna tycker är kul, t.ex. se en bra film, spela innebandy, hoppa studsmatta, spela badminton, ta en löprunda med barnen på cykel, vandra, osv.

Den här bloggen uppdateras sällan men ibland har jag något jag gärna vill skriva ner och då slänger jag upp ett inlägg. Oftast något långt pga det passar inte på Instagram, så heads up för långa texter, hehe. Instagram använder jag dagligen, Facebook flera gånger i veckan och Pinterest uppdateras sporadiskt.

Instagram: cloverandcloud
Facebook: cloverandcloud.se
Pinterest: cloverandcloud

Jag svarar gärna på frågor även om det inte leder till köp! Jag är en social prick som gillar människor och att bolla idéer, så tveka inte att kontakta mig. Era frågor hjälper dessutom till att utveckla mitt företag, de fungerar som input och feedback på eventuella förändringar jag behöver göra. Av erfarenhet är kontakt via Facebook Messenger ljusår smidigare, men använder du inte det så är du självklart välkommen att maila istället.

Ah, det får vara bra för denna gång.
Vi hörs!

40 sekunder Sandra

cloverandcloud.se 2.0

Den nya sidan är klar nu! Jag har sugit på karamellen i ett år och i och med att plattformen (Tictail) där jag hade webshopen först kommer att lägga ner i april så tog jag steget nu när jag fick lite tid över i jul.

Den stora förändringen för mig i och med detta är att jag kan ha allt på samma ställe. Många har säkert inte reflekterat över att jag har haft en hemsida på cloverandcloud.wordpress.com med beställningsformuläret och själva shopen på cloverandcloud.tictail.com och domänen cloverandcloud.se lite i luften – och försökt slussa kunder fram och tillbaka mellan dessa. Nu ligger allt på cloverandcloud.se och beställningsformuläret är inbäddat i webshopen.

Den stora förändringen för dig som kund är förhoppningsvis en mer användarvänlig lösning samt att det är snyggare att se på 😉

Hanteringen av referensbilder är fortfarande inte inbyggd. Alltså, de bilder du skickar till mig när det är frågan om en personlig beställning. Det går ju att lägga in ’bifoga fil’ i formuläret men saken är den att jag ser helst att vi tar diskussionen vidare på Facebook Messenger när det är dags för mig att leverera en skiss för påseende. Varje gång jag har behövt ta den diskussionen via mail har det fungerat oerhört trögt. Antagligen har folk notifikationer på Messenger men inte på sin mail, därför går det mycket snabbare att få svar via Messenger. Så jag hoppas att det ska vara okej med er att chatta via Messenger i fortsättningen också.

Detta är en dream come true för mig, att ha en integrerad hemsida och webshop. Även fast WordPress och WooCommerce båda har väldigt användarvänliga verktyg så har det tagit mig många många timmar att göra detta. Men så är det när en är lite perfektionist. Kommer jag på att jag vill ha en slider på startsidan så bara måste jag googla mig fram till hur jag fixar det, med plugins, koder och hela baletten. Men nu är jag nöjd! (Tills jag kommer på nåt mer, ehehehe.)

Kom mer än gärna med feedback på sidan. Det är så lätt att bli hemmablind. Önskar dig en trevlig surfstund på cloverandcloud.se 2.0 🙂

Min vimpel

Åh alltså, denna vimpel. Nu när den äntligen är uppe i webshopen ska jag tillägna den ett eget blogginlägg 😄

Från idé till webshop tog det 10 månader av frustration, tidsbrist, pepp, opepp, snålhet och ambivalens.

Tillslut anlitade jag Grizzly att utföra jobbet i Adobe Illustrator, som var det absolut största hindret för mig. Jag är så vansinnigt trött på Ai. Detta eftersom det är så svårt och/eller jag har inte tid att lära mig det fullt ut. Jag ville göra det själv för att spara in på kostnaden men detta förstörde hela peppen jag hade inför denna produkt.

I februari sa jag till Grizzly att jag skulle göra skärlinjen i Ai själv. Denna video är liksom från maj. I oktober tog jag hjälp.

Grizzly färdigställde på två dagar. Tack, Kjell! Grizzly, som för övrigt verkar kunna göra allt från formskurna figurer till mätstickor och olika textilier som jag vill göra. Fick med mig prover hem till mätstickan, spännande.

Tidsbristen. Det är väl den jag brottas med allra mest. Det har definitivt blivit bättre sedan jag gick ner i tid från mitt vanliga jobb, men fortfarande är den min största frustration. Tidsbrist och kreativitet går inte hand i hand heller.

Varför är hon så långsam med nya produkter? Korta versionen: Jag jobbar heltid, har två barn på 3 och 5 år, man, villa och ett livspussel. Efter att det är avklarat varje dag försöker jag lägga all vaken och ledig tid på Clover & Cloud. Ibland är jag aspepp, ibland är jag bara jättetrött.
Långa versionen: Jag startade C&C februari 2017. Har hela tiden jobbat heltid på mitt vanliga jobb och haft C&C som en bisyssla. I september 2018 gick jag ner på 90%. Tack vare flextid kan jag viga 6-7 timmar varje onsdag till C&C. Trots det hinner jag sällan få tid till ”fririt”. Porträtt i all ära, det är de som får mitt företag att gå runt. Men det är också de som upptar all tid. Och när jag är klar med ett porträtt är jag ganska nöjd på pennorna för en stund. Jag skulle verkligen behöva kunna gå ner mer i tid. Den frågan får jag ta tag i efter denna första deltidsperiod. Efter årsskiftet blir det utvärdering.

Vimpeln speglar alltså min tidsbrist väldigt bra. Jag är såå stoked about it men det har tagit lite för lång tid från A till B. Jag ska ändå försöka dra lärdom av detta istället för att låta frustrationen äta upp mig. Helt klart ska jag våga outsorce:a vissa grejer nu när jag ändå har ett litet kapital att ta av.

Vore kul om den gjorde succé nu när jag har investerat så mycket känslor i den, haha. Riskfyllt det där. Jaja, annars får jag göra lite extra porträtt 😉